genealogie, stamboom, heraldiek, familiewapen, aldfaer, stamboomonderzoek, persoonskaarten

De genealogie van Ermelose familiesRHC Alkmaar en GA Wassenaar opgenomen in Scans zoeken service

De Scans zoeken service van Genealogie Online geeft stamboomonderzoekers suggesties omtrent online scans bij archieven op basis van hun eigen genealogische gegevens. Deze zeer succesvolle dienst is weer uitgebreid met twee archiefinstellingen: het Regionaal Historisch Centrum Alkmaar en het gemeentearchief van Wassenaar!

Het Regionaal Archief (Alkmaar) is een samenwerkingsverband van 16 gemeenten in Noord-Kennemerland, westelijk West-Friesland en de Kop van Noord-Holland en biedt via haar website onder andere genealogische informatie uit DTB, Burgelijke Stand en Bevolkingsregisters. Een (groeiend) deel van deze informatie is te doorzoeken op naam. Van een (groeiend) deel is ook online (gratis) een scan in te zien en te downloaden. Een voorbeeld. In de publicatie Stamboom Kruijer-Sloot door Paulus Kruijer komt een Aafje Grin voor. Via de Scans zoeken service wordt een suggestie gegeven omtrent haar overlijdensakte bij Archief Alkmaar.

Een andere online bron met scans die door gebruikers is getipt is het gemeentearchief van Wassenaar. Deze website geeft toegang tot een collectie van beelddocumenten en kranten (met scans van de Wassenaarsche Courant en Het Wassenaars Nieuwsblad/De Morgenpost) en ook akten van de Burgerlijke Stand. Dit laatste deel is nu opgenomen in de Scans zoeken service zodat stamboomonderzoekers met voorouders in Wassenaar persoonlijke suggesties krijgen omtrent geboorteakten, huwelijksakten en overlijdensakten. Een voorbeeld. In de publicatie Stamboom Van Rijn door Jos van Rijn komt een Abraham van Veen voor. Via de Scans zoeken service wordt een suggestie gegeven omtrent zijn geboorteakte bij het gemeentearchief van Wassenaar.
Bron: GenealogieOnline